neděle 19. ledna 2014

Ňamky a recepty

 
Lívanečky ovesné
50g  ovesných vloček,  1 vejce,  50g tvarohu, špetka prášku do pečiva, voda (cca 50ml)
Keramická pánev, malilinko mandlového oleje
Quinoa
Tohle nám doma dost chutná :)
"Quinoa neboli merlík chilský bývá někdy nazývána pšenicí Inků. Nepatří však mezi obilniny, i když je jako obilnina využitelná. Quinoa patří k bezlepkovým potravinám, je velmi výživná, málo kalorická a lehce stravitelná. Je dokonalým zdrojem kompletních bílkovin. Díky tomu je velmi oblíbená mezi vegetariány. Vysoký obsah vlákniny, vitaminů a minerálů ji řadí mezi potraviny, které by neměly chybět ve vašem jídelníčku. Zkuste ji občas uvařit jako přílohu k jídlu, přidat jako zavářku do polévky nebo z ní připravit rizoto, salát či náplň do zapékané zeleniny." (Citován Apetit)
 
 
Smothie: banán, kiwi, jablko, mražené maliny, jogurt, tvaroh, rýžové mléko


 
Ovesno-banánové placičky
1 banán, 1 vejce, 150g tvaroh nebo kefir, oves.vlocky nebo celozrnná mouka množství podle odhadu, umixovat ponorným mixerem a na keramickou pánev nebo pak s tukem na jakoukoliv. Je to fakt dobrý (nahoře je bíl.jogurt a mraž.maliny z Lidlu)
 
 


Celozrnný chléb, gervé, rajčátka, mozzarella - zapečeno v atomovce, rucolla


Salát s červenou řepou


Pohanka, filé Kabajaki na bylinkách (Koření od Antonína), salát s kořením pikant (Koření od Antonína rovněž)



Kaiserka, gervé, sýr, šunka, zelenina

Žádné komentáře:

Okomentovat